HjelpesiderArtikler
Det viktigste e å ha det artig!
...
Søk

Det viktigste e å ha det artig!

I alle intervjuer med Sander er det en ting han alltid nevner: ”Det viktigste e å ha det artig!”

Grunnlaget for alt av idrett ligger primært i det å ha det gøy og Sander sin idrettsbarndom er intet unntak. Vi har hatt en liten prat med Sander for å høre hva han mener var spesielt viktig med sin barndom og kanskje vi kan ta med oss litt av det akkurat nå når vi starter opp igjen.

Sander vokste opp med mye annet enn bare håndball. Likevel var det noe håndballtreneren hans klarte som skapte et godt lag – en kompisgjeng som elsket å spille håndball sammen.

Noe av det som trigget denne gjengen var konkurranser. Det meste på trening ble til konkurranser, og dette var med på å skape et samhold som løftet laget mange hakk. De lærte å samarbeide gjennom konkurranser. De hadde det rett og slett gøy! Heldigvis var det aldri de samme som vant. Treneren laget alltid jevne lag og hadde så mange ulike aspekter i konkurransene at alle guttene kjente på mestring. Håndballaget var verken det beste eller det største fysisk i sin årsklasse, men de ønsket alltid å vinne og synes det morsomste i verden var å vinne, både i lek på trening og i kamper.

Selvsagt må man klare å finne en balanse på hvor mye og hva slags konkurranser som passer sitt lag. Der finnes det nok dessverre ingen fasit. Barn er forskjellige så det er bare å prøve seg frem, men ha alltid i bakhodet at det aller viktigste er responsen fra barna, alle barna!

Og husk: Det viktigste e å ha det artig!

Publisert: 
February 16, 2021
Del gjerne denne artikkelen