HjelpesiderArtikler
💪 Keeperøvelser i Learn Handball
...
Søk

💪 Keeperøvelser i Learn Handball

«Har dere keeperøvelser?» Dette er spørsmålet vi har fått flest ganger i Learn Handball. Nå kan vi endelig svare ja!

Kompetanse om keepertrening er en mangelvare i barnehåndball. Derfor har vi laget keeperøvelser «alle» kan gjennomføre – uten forkunnskaper om keepertrening. På noen alderstrinn ligger det nå opp mot 30 forskjellige keeperøvelser å velge mellom.

Rotasjon i starten
Fra barna er 6-10 år ønsker vi at flest mulig skal tørre å ta turen innom målet for å prøve seg som keepere. Bruk av myk ball er en forutsetning for at dette skal lykkes. Som trenere skal vi legge til rette for rotasjon, og ikke la oss friste til å sette den beste i mål. Mest sannsynlig vil det resultere i noen flere baklengsmål, men vår jobb som barnetrenere er å stimulere barna gjennom et bredt utvalg av bevegelser og posisjoner.
 
Viktig rolle
Fra 11 års alderen ønsker vi også rotasjon, men tendensen her er tydelig. Det er ofte kun noen få som ønsker å være keepere. Disse skal ivaretas, ved å trigge lysten og interessen for å stå i mål. Keeperens rolle blir viktigere og viktigere i håndball. Bruk derfor tid på keepertrening, og forklar barna hvorfor.
 
Motsatt ser vi også at flere absolutt ikke ønsker å stå i mål. Det må jeg si at jeg skjønner veldig godt, for noen av spillerne begynner å skyte utrolig hardt. Vi håper at noen av våre øvelser vil føre til at flere tør å prøve seg. Det er nemlig fult mulig å trene keeperøvelser selv om man ikke ønsker å stå i mål på kamp.
 
Gjennomføring
En stor utfordring med keepertrening er at utespillerne dessverre ikke treffer der vi ønsker under treningen. Derfor oppfordrer vi til å gjøre en god del av keepertreningen utenfor lagstreningene, eller på motsatt side.
Svært mange av øvelsene våre kan gjøres uavhengig av alder, som betyr at klubben kan samle keepere fra flere aldersgrupper samtidig, og dermed øke kvaliteten på treningene.
 
Teknikktrening, øye-hånd/fot- koordinasjon, kroppsbeherskelse og bevegelighet er sentrale emner i keepertrening. I mange av øvelsene våre trener vi nettopp dette.  

Hvor ligger øvelsene?
Du finner alle øvelsene under fokusområder i biblioteket.


Vi ønsker dere lykke til!

Publisert: 
December 1, 2021
Del gjerne denne artikkelen