HjelpesiderArtikler
Believe in yourself – by Nora Mørk
...
Søk

Believe in yourself – by Nora Mørk

Den nybakte europamesteren, og verdensstjerna Nora Mørk viser nå enda flere øvelser samt et langt intervju i Learn Handball. Vi ønsker å få barn til å tro på seg selv, både på og utenfor banen. I videoene gir Nora oss et unikt innblikk i hvordan hun tenker og trener, på sin vei tilbake til verdenstoppen.

Learn Handball jobber for å utvikle alle deler av sporten vi elsker. Det betyr blant annet å lære fra de som har nådd toppen. Stjernene vi knytter til oss er ikke bare viktige på grunn av sine ekstreme ferdigheter og prestasjoner. De er forbilder og inspirasjonskilder på ulike måter, og for ulike egenskaper vi ønsker å fremme – i tråd med våre verdier.

Tips til deg som trener

Noe av det vi i Learn Handball brenner mest for er inkludering og samhold. En viktig faktor for å lykkes med dette som barnetrener er å skape et miljø der barna tør å være seg selv. Vi er alle skrudd sammen forskjellig, både kroppslig, men også mentalt. Nora vil vinne for enhver pris, mens andre spiller håndball for å være sosiale og ha det gøy. Vi mener det SKAL være plass til alle på et håndballag. 

Differensiert behov

Legg til rette for differensierte behov – både for spilleren som satser, og for spilleren som kun er med for det sosiale. En viktig regel er at barna selv skal få bestemme hvor mye de ønsker å trene. Det er IKKE din jobb som barnetrener å selektere ut hvilke barn som skal få mulighet til å trene ekstra eller spille mest. Alle skal ha like muligheter. 

Snakk med spillerne

Når man skal skape et miljø der alle blir akseptert, og føler seg trygge på å være seg selv, er det viktig å avklare forventningene sammen med barna. Snakk med spillerne i tidlig alder, og involver barna i tanker og meninger. Tillat barnas initiativ og kreativitet. Det er helt fint å stille krav, men husk at dette må avklares med barnet. Det aller beste er om barna finner disse kravene selv.

Skap opplevelser utenfor banen

Når Korona en gang endelig er over skal vi overøse håndballbarna våre med opplevelser både på og utenfor banen. Pizzakvelder, svømmehallen, eller se en fotballkamp sammen. Dette skaper verdi, vennskap og samhold som ofte varer livet ut! Det kan jeg skrive under på.

Ønsker dere lykke til!
– Bjarte Myrhol

Publisert: 
February 26, 2021
Del gjerne denne artikkelen