HjelpesiderArtikler
Learn Handball har tatt et nytt klubbesøk
...
Søk

Learn Handball har tatt et nytt klubbesøk

Midt mellom påskeskirenn, slalombakken og afterski, kan det var deilig å sette seg ned ved hytteveggen med noe interessant lesestoff. Vi i Learn Handball har tatt et nytt "klubbesøk", og er denne gangen hos Askøy Håndballklubb.

Midt mellom påskeskirenn, slalombakken og afterski, kan det var deilig å sette seg ned ved hytteveggen med noe interessant lesestoff. Vi i Learn Handball har tatt et nytt "klubbesøk", og er denne gangen hos Askøy Håndballklubb.
Askøy har i de seneste årene merket en enorm tilvekst av nye håndballspillere, og har mer enn doblet antall medlemmer i klubben. De seneste fire årene har medlemskapet økt fra 341 til 732 (hvorav 50 ungdomsspillere har blitt til 192), fra 1 klubbdommer til 32, fra 25 påmeldte lag i serien til 82, fra 2 seniorlag til 6, og spilt seg opp fra 7.divisjon til 3.divisjon på damesiden.
Imponerende? Ja, det synes vi og!

Vi har tatt en snakk med sportslig leder i Askøy Håndballklubb, Hilde Daae Johannessen, for å få et lite innblikk i prosessen bak de flotte tallene.
"For noen år siden hadde klubben en solid organisasjonsplan med gode rollebeskrivelser, men vi trengte også en sportsplan. Jeg fikk med et par andre ivrige Askøy-sjeler som utarbeidet en sportsplan og startet et sportslig utvalg. Vi holdt kick-off, minidager for rekruttering, trenerforum og innarbeidet faste lagskontakter for hvert lag inn i sportslig utvalg. Vi startet en nettside for å gjøre oss mer synlig, og tok mange grep for å gjøre klubben mer klubbstyrt. Vi slo sammen flere grupper som trente hver for seg, og lagde større treningsgrupper for de som nærmet seg ungdomsalderen. Et ungdomsutvalg også ble etablert, slik at ungdommen skal bli hørt."

Johannessen forklarer at de var den første klubben i Norge som tok klubbanalysen til Klubbhuset (NHF sitt program om Klubbutvikling), grunnet et ønske om å videreutvikle seg. Etter analysen har styret og sportslig utvalg faste seminarer hvert år hvor de arbeider strukturert med viktige elementer for å gjøre klubben enda bedre. Askøy gjennomfører mange trenerkurs og dommerkurs hvert år, og har mye aktivitet fra styret og sportslig utvalg ut mot foreldrekontakter og trenere. Det har vært viktig som klubb at sportslig utvalg opprettholder en god og jevnlig dialog ut mot hvert enkelt lag i klubben for å vedlikeholde de rammene og verdiene som organisasjon ønsker å representere.
For å understreke dette, legger Johannessen til:

"Jeg tror det viktigste har vært at klubben har vært klubbstyrt, og at selv om foreldre og trenere ikke alltid er enig, så er det klubbens verdier og regler som gjenspeiler det vi gjør."

Avslutningsvis, runder Johannessen av med følgende:
"Vi har innført et tilbud om posisjonstreninger for alle ungdomslagene, med blandet alder og kjønn, for å skape klubbtilhørighet gjennom interaksjon på tvers av lagene. Nå som det også er påske, har Askøy arrangert kyllingcup for aldersgruppen 6-11 år hvor 400 av våres yngste medlemmer har deltatt. Og for de eldre gruppene har vi arrangert nattcup, som har vært en morsom sammenkomst for de eldste."
Selv om klubben er godt styrt, kan ikke Johannessen komme utenom en annen viktig faktor for sukssessen til klubben:
"Vi har mange ildsjeler som er med som trenere, dommere, foreldrekontakter og andre tillitsvalgte. Uten dem, kommer man som klubb ingen veier "

Hva tenker du om Askøys fokus på klubbstyring? Er det noen momenter som inspirerer?

Pulisert på Facebook 20.04.2019

Publisert: 
November 12, 2020
Del gjerne denne artikkelen