HjelpesiderArtikler
🤔 Står idrettsklubber i en frivillighetskrise?
...
Søk

🤔 Står idrettsklubber i en frivillighetskrise?

Vi i Learn Handball er vi opptatt av å holde oss oppdatert om utviklingen innenfor idrettsverdenen. Nylig kom vi over en interessant artikkel som ser på frivilligheten i danske idrettsforeninger som vi ønsker å dele med deg.

Artikkelen, som ble utført for Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DGI*, fanger opp viktige endringer som vil påvirke frivilligheten i idretten fremmover.

En kort oppsummering av artikkelen:

Tema: Endringer i frivilligheten i danske idrettsforeninger.

  • En ny undersøkelse utført for Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DGI* viser at frivilligheten i idretten er i endring.
  • Mens danskernes generelle syn på frivillighet er positivt, er det økende behov for å tilpasse seg mer løst tilknyttede frivillige.
  • Undersøkelsen indikerer at det er et mismatch mellom hva foreningene søker etter i frivillige og hva potensielle frivillige kan tilby.
  • Initiativer for å tilpasse seg endringer i frivilligheten inkluderer å kartlegge eksisterende situasjon, utpeke frivillighetsansvarlige, og oppmuntre til mer episodisk frivillighetsarbeid.
  • Det er også fokus på å støtte og avlaste de mer engasjerte frivillige.

Den opprinnelige artikkelen:

Les den komplette artikkelen [her] (Idraetsmonitor.dk 09.10.23 – krever abonnement)
Hvis du vil lese undersøkelsen, kan du finne den [her]

* Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI) er en dansk sammenslutning av idrettslag. Den omfatter 5 000 lokale idrettslag og 1,3 millioner idrettsutøvere. I motsetning til Danmarks Idræts-Forbund (DIF) har DGI et mye større fokus på breddeidrett, og har tradisjonelt hatt turn som den viktigste idretten. Gradvis har imidlertid andre idretter, slik som badminton, fotball, håndball og svømming, også vokst til en anselig andel av DGIs virksomhet. (Wikipedia)

Publisert: 
October 9, 2023
Del gjerne denne artikkelen